Preguntes Freqüents

Donem resposta a les teves inquietuds

La majoria dels equips de climatització utilitzen gasos refrigerants per refredar la temperatura de l’aire. Actualment, aquests gasos refrigerants estan sotmesos a l’estricta normativa europea F-Gas que pretén erradicar l’ús dels gasos que contribueixen a l’escalfament global. Aquests esforços estan permetent abandonar l’ús dels gasos més perillosos per a l’atmosfera (com ara els clorofluorocarbonis i els hidroclorofluorocarburs) en benefici de gasos més nets com ara l’amoníac, el propà, l’isobutà o el diòxid de carboni. Per tant, a l’hora de dissenyar o renovar un sistema de climatització, cal assegurar-se tant de què no utilitzi gasos que ja estan prohibits per la legislació actual com de què incorpori refrigerants verds que no es veuran limitats per les normatives futures i que permeten un funcionament eficient i respectuós amb el planeta.

El tractament d’aigües és un conjunt d’operacions de tipus físic, químic, o biològic que té com a objectiu l’eliminació o reducció de la contaminació o les característiques no desitjables de les aigües. La finalitat última és obtenir aigua que presenti les característiques adequades a l’ús que se li vulgui donar, ja sigui per a consum humà, agricultura, processos industrials, etc.

Un sistema de tractament d’aigües és el conjunt d’estructures en què es duen a terme tots aquests processos, mitjançant l’ús de diferents tecnologies de depuració i potabilització, com per exemple: decantació, sedimentació, osmosi, filtres de carboni actiu, etc. La necessitat de tractar grans volums d’aigües durant les 24 hores del dia exigeix que els sistemes de tractament d’aigües incorporin les últimes tecnologies d’automatització i control per funcionar.

La nostra marca comercial, L’Electra Comercial, es deu al fet que inicialment la nostra empresa va néixer com a una instal·ladora especialitzada en electricitat. No obstant això, al llarg de les darreres dècades, hem anat diversificant la nostra oferta de serveis. Actualment, oferim projectes d’instal·lació a mida i serveis de manteniment, millora i reparació d’instal·lacions d’electricitat, aigua, gas, climatització, energies renovables, telecomunicacions i seguretat.

Els Sistemes de Gestió d’Edificis (BMS) són xarxes integrades de dades i sistemes de control per a l’automatització, monitorització i control de la climatització, la il·luminació i altres funcions d’un edifici. Això facilita la gestió, explotació i manteniment unificat de les infraestructures que componen una edificació. Els sistemes de BMS no són exclusius de les grans infraestructures, donat que la tecnologia actual permet implementar-los en indústries, oficines, edificis residencials, centres comercials, instal·lacions sanitàries, etc. per millor l’eficiència i el control.

La legalització és el tràmit pel qual es certifica que una instal·lació elèctrica compleix amb la normativa vigent (per exemple, el Reial Decret 842/2002, de 2 d’agost, pel qual s’aprova el Reglament electrotècnic per a baixa tensió) i pot posar-se en funcionament sense perill per a les persones i els béns. La legalització és necessària en el cas d’una nova instal·lació o la modificació d’una instal·lació existent (per exemple, en fer un canvi de potència contractada).

Per iniciar el procés de legalització, en el cas d’una instal·lació de baixa tensió, un instal·lador autoritzat ha d’emetre el Certificat d’Instal·lació Elèctrica (CIE), també conegut popularment com el “butlletí elèctric”, i presentar una sèrie de documents tècnics davant la conselleria d’indústria i energia. Un cop legalitzada la instal·lació, cal presentar la documentació que ho acredita per poder contractar el subministrament amb l’empresa subministradora elèctrica.

Actualment existeix una gran varietat de sistemes d’alarmes que s’adapten a les diferents necessitats de les persones i les empreses. Bàsicament, podem distingir dues grans categories: les alarmes independents, que s’activen amb un sensor i emeten una alerta acústica o lluminosa per alertar d’una intrusió, un incendi, gasos, etc.; i les alarmes connectades, que a banda d’alertar localment, estan connectades amb una central d’alarmes supervisada per personal especialitzat que actua immediatament en funció de la situació, alertant les forces de seguretat, bombers, etc. Les alarmes connectades més avançades disposen de diferents sensors connectats a una central d’alarmes que permet una gestió centralitzada. Aquesta connexió es pot realitzar mitjançant cables o, cada cop més freqüent, de forma inal·làmbrica. L’elecció del tipus d’alarma dependrà de les necessitats de l’usuari i l’entorn que s’ha de controlar, si bé els sistemes d’alarmes actuals ofereixen un gran ventall de funcions a un cost molt assequible i fins i tot permeten la gestió remota des d’ordinadors o dispositius mòbils.

Sí. Disposem d’un equip de tècnics altament qualificats i amb una gran experiència que té la capacitat d’oferir serveis de manteniment i reparació per a tota mena d’instal·lacions d’electricitat, aigua, gas, climatització, energies renovables, telecomunicacions i seguretat. També podem actualitzar instal·lacions per adaptar-les a la normativa actual o millorar la seva eficiència mitjançant l’ús de les darreres tecnologies i sistemes automàtics de gestió i control.

SCADA, acrònim en anglès de Supervisory Control And Data Acquisition (Supervisió, Control i Adquisició de Dades) és un software que permet controlar i supervisar processos industrials. Proporciona tota la informació que es genera en el procés productiu (supervisió, control de qualitat, control de producció, emmagatzematge de dades, etc.) i permet la seva gestió remota. D’aquesta manera, és possible augmentar la productivitat, eficiència i gestió de les operacions d’una planta industrial, tenint control sobre els diferents dispositius i màquines, a més de rebre alertes quan es produeix alguna incidència o es requereix fer un manteniment.

Els establiments comercials (botigues, supermercats, locals de restauració) necessiten una bona il·luminació interior i exterior per a resultar atractius i agradables per als clients. Un sistema d’il·luminació comercial combina diferents tipus d’il·luminació (general, puntual, d’ambient, decorativa, etc.) i tecnologies d’il·luminació (leds, halògens, fluorescents, etc.) per satisfer les necessitats de llum de l’establiment. Per assegurar la major eficiència, cal afegir un sistema de control d’il·luminació que permeti una gestió centralitzada de tots els llums des d’una consola de control, un ordinador, telèfon mòbil, etc. També permet regular la intensitat, conèixer el consum de cada làmpada, rebre un avís quan es fon o funciona malament, etc.

Al llarg dels nostres més de 50 anys de trajectòria en el mercat, a L’Electra Comercial hem treballat en centenars de projectes per a desenes de clients satisfets de sectors molt diferents. Pots consultar les nostres referències en el mercat a l’apartat de Projectes del lloc web

Estarem encantats d’atendre’t a les oficines de L’Electra Comercial, situades a la Plaça Catalunya, 6 , 08140 de Caldes de Montbui (Barcelona). També ens pots contactar trucant al telèfon gratuït 900 181 776. O, si ho prefereixes, envia’ns un missatge emplenant el formulari que trobaràs a l’apartat Contactar on, a més a més, podràs consultar el nostre horari d’atenció.

Necessites més ajuda?

ATENCIÓ AL CLIENT

Si tens qualsevol dubte o vols explicar-nos el teu projecte, estarem encantats d’ajudar-te.