Amb l’arribada de l’estiu també arriben les vacances, les escapades de cap de setmana i els viatges llargs amb la família o amics. No obstant això, mentre tu gaudeixes del sol i la platja o recorres els carrers d’aquella ciutat que has estat esperant visitar durant tot l’any, el comptador elèctric de casa segueix en funcionament.

Perquè a la tornada de les teves vacances no t’enduguis un ensurt amb la factura de la llum, et donem uns quants consells molt senzills perquè estalviïs energia i diners mentre estàs fora de casa.

En primer lloc, assegura’t que tots els aparells elèctrics estan completament apagats (televisió, microones, ordinador, equips de música, el router del Wi-Fi…), però vés amb compte que no quedin amb el botó de stand-by encès. Una manera d’evitar-ho i garantir que estan del tot desconnectats és desendollant els aparells del corrent.

D’altra banda, si teniu previst marxar de viatge durant més de dues setmanes, us recomanem que desactiveu la nevera, ja que és l’únic electrodomèstic que funciona durant les 24 hores del dia. Per a això haureu de buidar-la, desconnectar-la i deixar-ne la porta oberta. En el cas que estigueu fora només durant uns dies, el millor és que deixeu únicament els aliments imprescindibles a la nevera i ajusteu el termòstat al mínim.

A més a més, és interessant que si sortiu de vacances i deixeu la casa sola, desconnecteu el termoelèctric abans de marxar, donat que és un dels aparells de la llar que més consumeix.

De fet, si no esteu a casa, no té cap sentit que estigueu pagant una electricitat que no esteu consumint. Per aquest motiu us recomanem que abaixeu els ploms. La solució més senzilla i amb la qual us assegureu completament que no pagareu per una energia que no heu fet servir és desconnectar tots els aparells elèctrics i apagar el diferencial del quadre elèctric.

Si seguiu tots aquests consells, podreu marxar tranquil·lament de vacances i estar segurs que el vostre comptador elèctric, i per tant la vostra butxaca quan us arribi la factura de la llum, no patiran sorpreses d’última hora.

Ara bé, recordeu que és imprescindible que les mesures d’eficiència energètica cal seguir aplicant-les sempre allà on aneu. D’aquesta manera, si apagueu els llums quan no els utilitzeu o apagueu l’aire condicionat quan sortiu de l’habitació, podreu estalviar energia i diners, així com l’entorn i el medi ambient us ho agrairan.

Recommended Posts