La climatització centralitzada per conductes d’un edifici té múltiples avantatges, des del seu aspecte pràctic fins a la seva comoditat i estètica.

 

És un tipus d’instal·lació que, no només proveeix l’habitatge amb aire fresc en els mesos de més calor, sinó que també ens proporciona aigua calenta i calefacció.

 

Climatització per conductes: com funciona?

Un sistema de climatització centralitzada pot instal·lar-se tant a nivell d’habitatges més aviat petits com en edificis de grans dimensions. Aquest sistema consta de dos aparells diferents: un d’interior i un d’exterior.

Per tal que es produeixi i es transporti l’escalfor necessària en els mesos més freds seguint aquest sistema de climatització centralitzada s’instal·la una bomba de calor que, mitjançant una sèrie de canonades, transporta l’energia als aparells interiors, generalment fancoils o splits,  que emetran aquesta fred o calor en funció de la temporada. Aquesta bomba de calor també s’utilitza per tal de produir l’ACS.

 

 Quins avantatges té la climatització centralitzada?

La climatització per conductes és molt més pràctica i còmode que altres sistemes, i és molt més econòmica en instal·lació i manteniment, el que la fà adient per a pisos d’obra o lloguer.

Aquest sistema de climatització també és recomanable pel que fa al tema estètic, ja que no requereix d’un gran nombre d’aparells distribuïts arreu de l’habitatge.

La climatització per conductes és un sistema cada vegada més popular que té molts avantatges, i que suposarà una important reducció de costos i espai.

 

Recommended Posts