Passa’t a les bombetes de baix consum: estalviaràs fins a un 80% i et duraran 8 vegades més!

Les bombetes convencionals, aquelles que il•luminen per incandescència, són les que més consumeixen i, per contra, les que menys duren. Per aquest motiu, si voleu estalviar energia, és clau substituir-les per bombetes “eficients”, que proporcionen la mateixa llum però duren fins a 8 vegades més i estalvien al voltant del 80% d’energia.

Segons indica l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE), substituir una bombeta incandescent per una de baix consum significarà un estalvi superior als 60 € quan acabi la seva vida útil.

Tot depenent de la llum natural que rebi la vostra llar, la despesa mensual en il•luminació suposa entre el 20 i el 50% del consum elèctric de l’habitatge, motiu pel qual una excel•lent idea per estalviar és instal•lar llums fluorescents compactes.

Moltes vegades, el cost més elevat d’aquestes bombetes és el que ens fa seguir emprant la il•luminació incandescent, però la inversió que suposa substituir les bombetes que més fem servir per unes eficients l’amortitzarem en només 8 mesos, un període molt inferior a la vida útil d’aquestes bombetes. En cinc anys, l’estalvi s’aproparà als 300 €.

“Substituir una bombeta incandescent per una de baix consum significarà un estalvi superior als 60 € quan acabi la seva vida útil.”

Per aprofitar al màxim el canvi de bombetes, el més adient és que instal•leu fluorescents a les estances on necessiteu més llum i on la tingueu encesa més temps, com és el cas de la cuina, per exemple. Una qüestió molt important per allargar-ne la vida útil és no encendre’ls i apagar-los constantment: si no els tindreu apagats més de 20 minuts, estalviareu més deixant-los encesos. A més, per aprofitar-ne al màxim la llum, recordeu netejar la pols que s’hi acumula!

Per últim, el consell més important per estalviar energia és aprofitar al màxim la il•luminació natural. Procureu tenir obertes les cortines i persianes durant el dia per aprofitar la claror i utilitzeu llum artificial només quan sigui indispensable. I, molt important, no deixeu llums enceses en les habitacions on no hi hagi ningú!

 

Recommended Posts